Sunday, August 9, 2009

menarik tertarik

last Friday, madam Zura our Marketing Intelligence bagi keje sekolah. entry yang lepas I dah cite kan ape keje sek yang die nak 2 kan. pasal brand la. sebab this week madam akan discuss topik branding, chapter 2. So, dalam dok research & search pasal brand & branding ni. I jumpe 1 web site yang info nye still pasal 10 top brand tapi dari India. yang menarik tetarik lagi da boom iklan yang company2 famous 2 wat to advertise kn kat negara India la. well, every country kn lain advertising nye. so, bile tgk advertising negara orang cam best la kan. ni la I nak share ngang you all. maybe you all dah pernah tgk & I je yang ketinggalan kn. tapi I nk share jg. xkira2. you all kn tgk jg!! hihihi... ;p



Nike Cricket TV Cormersial.
I suke yang ni sebab muzik die cam happening je. pas2 ble plak main cricket atas kete la, lori la hahaha... sume nye sebab guna NIKE. interesting kn. ;)




hahaha... kuang asam punye pakwe. dpat KFC lupe awek. 2 menunjuk kan, pengaruh KFC ni kuat sampai nk propose pun xjadi... u all nnt klu agak2 ade smthg y nk bincang ngan BF jangan la bawa pg KFC. kang korang yang diabaikan.



Indian Motorola Advertisement
ni sengal punya iklan. i xtau nk komen pe. mmg lawak la. hahahaha



yang ni bukan india punye. tapi I jumpa la celah2 I dok belek2 study pasal iklan. study pasal iklan bukan keje sekolah. tapi saje la nk menggedik la. additional info.. ceh ko poyo yana *~* I xtau either u all paham or tak iklan ni. tapi, its so creative iklan. 2 my opinion la.

ade bnyk lg advertising yang best2. ni je la yang i nk share. kalau u all nk tgk lagi banyak search la sendiri ye. hihihi next time I kuar kn entry untuk iklan negara len plak k.


No comments: