Sunday, December 27, 2009

tak semuanye cantik

1st year
sehari bagai setahun

3rd year
sehari bagai sebulan

5th year
sehari xde makne da

itulah,
masa zaman awal2 bercinta
kalau boleh 42jam nk berkepit
tp bila dah lama ....


kalau call & masej pun lebih kurang je

1 year
tiap2 sejam call cakap "i love u, darling"

tiap2 minit mesej xberhenti
sampai jari naik keras

3year
seminggu sekali baru nk call
dah xde "i love u, darling"
tukar jd "aku lap kau"

mesej pulak sehari sekali je
2 pun nk wish "selamat malam, aku penat lah tidur dulu yer"

5year
sebulan sekali la baru call
alasan --- "sory la, i buzy"
"i love u, darling" & "aku lap kau" da xde dah
terus BYE letak phone
cis!!!

mesej??
huh, xpyah cakap la
langsung xde
alasan --- "ohh, sory i terlupa la nk reply masej u"
shit!!


tapi yang 1 ni best
bile time keluar/hangout

1st year
pergi jalan2 mid velly, klcc or ape2 la
window shopping je
sbb nk jumpe pny pasal
kaki penat je bukan beli ape2 pun

3rd year
kadang2 jumpa
tapi ade la juga 1 2 barang yang boardpren belikan
makan pun boardpren bayar
tapi kene ikut selera die la

5th year
even jarang sangat jumpe
tapi bile 1x keluar
kau nak ape, ambik la cakap la
aku bayar!!
kau nk makan ape?
order je, aku belanje
ahahahaha
maklumla, yang dok buzy sangat 2
sebab cari duit bnyk2

ade lagi yang best
pasal mak bapak/parents

1st year
"ape hubungan kau dgn anak aku"
si bapak perempuan tanya

yang boardpren da terketar2 nk jwb
"saya kawan die pkcik"
ha!! takut nk mengaku kau suka anak die

3rd year
"sekarang kau kawan mcm mane dgn anak aku ni"
si bapak da belembut cikit
sebab si lelaki dok datang tiap2 bulan
bawa anak perempuan die keluar
lepas 2 bodek tiap2 kali datang
bawa kuih bigapple pebret mak&bapak gappren dia

so boardpren pn jwb
"saya suka anak pkcik, jd die sekarang kekasih saya"
kau da berani sekarang, bagus!!
mengaku pn!!

5th year
"kau ni bila nk masuk minang anak aku"
si bapak da xtahan
dengar orang dok mengata anak die

lalu jawab lah si boardpren
"saya tunggu gren lite pkcik je"
amboi
kau sekarang da pandai buat lawak ye
dulu pakinson time org tua tu tanya kau!!


ahahahaha
ha tulah adat bercinta
ade baik & buruk
ade suka & duka

ape2 pun,
tiap2 hubungan tak sama ragam nye
yang pasti sebuah hubungan menjadikan
kite lebih bijak menguruskan pergaulan

5 comments:

CTNAQUIA ESIR said...

hahaha
menarik2..
n the facts is quite true
lol!~

yaRna said...

ahahaha...
tibe2 mcm terkeluar idea mcm ni..

♥..::HoneYza::..♥ said...

owh....pglmn yana ke tuh...he3

yaRna said...

ade la cikit2
tapi yang banyak nye yna tambah2
reke2 je..

AiMaN said...

haha~.. =))
best laa entry ang neh,t'senyum je sy baca...
penyampaian yg menarik...
bagus²~... ;)
3 bintang sy kasi..ahaks..cukup ar tuh kan..hehe~.. :D